huset-framifran

All mat lagas i köksavdelningen som är enkel, trevlig och genomtänkt för enklare matlagning. Köksavdelningen med tillhörande matrum ligger i källaren och i direkt anslutning till gästträdgården. I köket finns ett kylskåp till varje rum. Micro finns men ingen ugn. I gästköket finns frysta hembakade bullar att köpa. I köket håller alla god ordning efter sig. All disk torkas och ställs tillbaka på sina respektive platser. Man slänger själv sina tomma glasflaskor i en behållare som finns på bryggan.

Som gäst i Hildas hus gör du frukost när du själv vill. Sedan kanske du packar din picknick och ger dig ut på klippor och stränder. Ena dagen kanske du vill äta färsk fisk eller skaldjur som havskräftor, räkor eller krabba hemma i trädgården. Andra dagar kanske du vill äta på restaurang. I Hildas Hus dricker vi gärna ett gott vin till maten, men överdriven alkoholkonsumtion hör inte hemma här.


Räkor, havskräftor, krabbor och färsk fisk köper du efter tillgång på bryggor och i sjöbodar på ön.
Vid Västra bryggan på Nordkoster finns flera restauranger. På Strandkanten, som är inrymt i en gammal sjöbod, är räkmackorna de största och godaste jag vet. På Sydkoster ligger det anrika Ekenäs med förstklassigt kök och utsikt över Kosterhavet. På Sydkoster finns även det fina ekologiska Kosters trädgårdar och flera andra krogar med härlig mat.


Affär för basvaror finns på Nordkoster. Öppet: 8 -22. Söndagar 9-22. Affären är även ombud för system och apotek.  Tel: 0526-20043.  Fax: 0526-20435. På Sydkoster hittar du en välsorterad ICA med bankomat.