Välkommen till Hildas hus på Nordkoster

Hildas hus

Rumsuthyrning på det övre planet
Hyrs ut till vuxna ( utan medföljande barn).

Bäst i SverigeHildas hus hyr ut rum på det övre planet bestående av fem rum och en stor öppen altan med hänförande utsikt över Kosterhavet och dess skiftande himmel. Fyra av gästrummen är lyckliga och välskötta små dubbelrum med sköna sängar och trevlig trädgårds och sjöutsikt. (Man behöver gå i trappa för att nå toa och duschrum). Det femte rummet är ett sällskapsrum möblerat med sköna korgstolar, det ligger med sin vida sjöutsikt i direkt anslutning till altanen. På altanen kan man uppleva högtidsstunder när sommarljuset lyfter fram havslandskapets magiska skönhet och havskräftorna som man köpt ångande nykokta på bryggan står uppdukade. En stark naturupplevelse sedd från altanen är också att blicka upp mot den vida och stjärnbeströdda himlen när månen lägger sin glittrande mångata över det mörka vattnet.

Mat/Skaldjur

Bäst i SverigeMat köper man bäst i Strömstad på COOP eller ICA. ICA ligger på torget helt nära Kosterbåtarna. Stor kylväska är bra att ha! Det finns även en välsorterad ICA-butik på Sydkoster, men dit är det bra mycket längre att gå. Havskräftor köper man direkt av fiskaren på bryggan, andra skaldjur efter tillgång i någon av sjöbodarna. Det går också bra att beställa fisk och skaldjur från Laholmens fisk som skickar ut varorna med Kosterbåt till bryggan Vettnet.Bäst i Sverige

Sommarkök och matrum

Sommarkök och matrum ligger i källaren och i direkt anslutning till trädgården. Där finns fyra kylskåp med frysfack. För allas trevnad håller man en mycket god ordning under veckans gång och det är noga med sopsorteringen! Köket är enkelt men genomtänkt för enklare matlagning. Det finns micro men ingen riktig ugn. Man diskar för hand och torkar all disk efter varje måltid.

Gästträdgården

Bäst i Sverige
Gästträdgården är möblerad med olika trädgårdsmöbler. Där ute äter man de flesta måltider. Det vanliga är att man äter sin frukost och lunch (om man inte tar med den ut till stränder och klippor) i trädgården. De flesta går ut och äter middag på någon av restaurangerna som det berättas om vid ankomstens välkomnande informationssamtal. Hotell Kosterbaden är nära granne, därifrån kan man köpa hämtmat som man intar i Hildas trädgård om man så vill.

Ankomst

Bäst i SverigeBäst i Sverige
Veckogäster möts och välkomnas på bryggan Vettnet (lördagar eller enligt överenskommelse). Bagaget körs upp till huset. Ca 5 minuters gångväg från bryggan till huset. Bagagekärra finns också på husets gårdsplan. Informationssamtal direkt efter ankomst eller efter överenskommelse.

Välkommna!

Bäst i Sverige Bäst i Sverige

Kapellet

Till Hildas hus hör ett litet underbart kapell dit den som vill kan söka sig för en andlig upplevelse/reflektion/meditation. Kapellet är beläget på den vakraste platsen på tomten.